Duurzamer pand

Klaar voor de toekomst dankzij een energieneutraal gebouw

Een energiezuinig of energieneutraal gebouw

Streef je naar een energieneutraal of energiezuinig bedrijfspand? Wil je je pand aardgasloos maken? Dat kan veel voor het bedrijf betekenen. Een onderneming of pand(en) verduurzamen is echter een complexe aangelegenheid. Senergy heeft een team van meerdere experts met veel kennis van energie- en installatietechniek. Samen geven we concreet vorm aan duurzame ambities.

Maatwerkadvies

Een maatwerkadvies is een grondig en op maat gemaakt advies voor verduurzaming van je gebouw. Via verschillende scenario’s wordt inzichtelijk gemaakt tot welk niveau verduurzaamd kan worden.

Energiescan

Met onze energiescan krijg je snel een goede indruk waarmee jij energie kunt besparen. Het laaghangend fruit, eenvoudige maatregelen en investeringen worden in kaart gebracht.

Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan

Elke gebouwbeheerder die de onderhoudskosten van zijn gebouw beheersbaar wil houden beschikt over een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Maar dat dit ook een goed instrument is om gebouwen te verduurzamen, is vaak onbenut. Een gemiste kans dus!

Installatieadvies

Een goed werkende installatie is zuinig en zorgt voor een gezond en comfortabel gebouw. Door in een vroege fase een installatieadviseur bij jouw keuzes te betrekken, kun je veel ongemak en verkeerde keuzes voorkomen. Elke renovatie en nieuwbouw start dus met een gedegen installatieadvies!

EED Energie-audit

De EED Energie-audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese richtlijn Energy Efficiency Directive (EED). De energie-audit laat zien waar de energie voor gebruikt wordt, maar maakt ook duidelijk hoe bespaard kan worden en wat dat oplevert.

“Ons hotel uit de 17e eeuw is nu aardgasloos!”

“Wij hebben het voormalige wapenarsenaal in Woerden, een rijksmonument, van binnen volledig gestript. We maakten een nieuwe start en wilden het direct goed doen. Je krijgt maar één keer zo’n kans. Door het waardevolle advies van Senergy is ons pand helemaal duurzaam, hergebruiken we alle warmte, zijn van het aardgas af en hebben zelfs het Green Key Gold label behaald! “

– Ed en Wieteke Breuren – hotel van Rossum

Neem contact op

Het bedrijfspand energieneutraal maken? Aardgasloos verwarmen? Deskundig advies voor een energiezuinig gebouw.

Energiezuinig maken van een gebouw of bedrijfspand

Als ondernemer of eigenaar vooruitlopen op het gebied van energie en duurzaamheid? Dan wil je precies weten welke mogelijkheden er zijn om het pand energiezuinig te maken. Maar tegelijkertijd gaan duurzame ontwikkelingen snel, zijn er veel aanbieders en ingewikkelde regels. Senergy wijst de weg en werkt eerlijk en onafhankelijk.

Ondersteuning bij het hele proces van verduurzamen

Worstel je met de verduurzaming van je bedrijfspand? Wat is mogelijk en wat niet? Wat is er verplicht? Waar liggen kansen? Het kan soms behoorlijk complex worden.

Senergy ondersteunt bij het hele proces van verduurzamen, van begin tot eind. Zo hebben we kennis over de laatste technieken en over de verschillende financiële regelingen. Ook kunnen we je helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes bij aannemers en installateurs én ondersteunen we jou bij de oplevercontrole aan het eind van een project.

Zet nu de eerste stappen op weg naar een duurzamer pand.

Projecten

Energielabel en verbeterplan Minervum Villa

Stap voor stap naar een beter energielabel