Energielabel en verbeterplan Minervum Villa

Stap voor stap naar een beter energielabel

Over dit project

Sinds 2015 is Senergy de vaste adviseur voor het kantoorgebouw Minervum Villa in Breda-Oost. Het begon met het opstellen van een energielabel. We hebben hierbij ook de bespaar- en verbetermogelijkheden in kaart gebracht.

Op verzoek van de eigenaar hebben we vervolgens een verbeterplan opgesteld. Zo kan de eigenaar zich blijven onderscheiden op de verhuurmarkt en stap voor stap overgaan van energielabel C naar A. Dankzij ons advies en met beperkte meerinvesteringen op natuurlijke momenten, heeft het gebouw nu energielabel B. Dit bereikten we onder andere door meer LED-verlichting toe te passen. Het verbeteradvies is recent geactualiseerd en is er een route naar energielabel A++ uitgestippeld.

Opdrachtgever

Maral B.V.

 

Reactie opdrachtgever

“Senergy is de vaste adviseur geworden voor de verduurzaming van onze kantoren. Als er installaties vervangen worden of er komt een nieuwe huurder, pakken we hun verbeterplannen erbij. Zo verbeteren we onze panden op de momenten dat het ons uitkomt”

 

Joost Rienks

Joost Rienks
Adviseur energie & verlichting
Joost is medeoprichter van Senergy en heeft jarenlange ervaring op het gebied van advisering voor klimaatinstallaties en verlichting.
Korte omschrijving

Overige projecten

Verduurzaming Zekeringstraat 42-50 te Amsterdam

Informatieplicht Health City en Saints & Stars

Informatieplicht

Energiescan bibliotheek Hengelo

Snelle besparingen en duurzame investeringen