Hoe maak je een gebouw aardgasloos?

In 2050 moeten alle gebouwen in Nederland van het aardgas af. De prijzen van aardgas stijgen. Redenen genoeg om minder of helemaal geen aardgas te gebruiken. Maar hoe maak je een gebouw aardgasloos?  Kan het gebouw geïsoleerd worden? En zo ja, hoe en hoeveel? Is er een warmtepomp nodig? En wat voor één dan? Is die te combineren met een zonneboiler? Is het verstandig om daarnaast ook zonnepanelen te nemen? Genoeg vragen over de technische mogelijkheden. Maar minstens zo belangrijk is de vraag wat het gaat kosten en wat het oplevert. Of er subsidies beschikbaar zijn en hoe je die aanvraagt. En hoe je de uitvoering het beste aan kunt pakken. Alles in één keer, of loont het om maatregelen gefaseerd uit te voeren?

 

Senergy adviseert over verduurzaming van gebouwen. Dat doen we voor de zakelijke markt, waarbij elk advies maatwerk is.
Een advies dat past bij het gebouw, de gebruiker en het budget. Of het nu gaat om een winkel, kantoor, sporthal, huisartsenpraktijk of brandweerkazerne, een gebouw uit 1980 of uit 1880, een gebouw van 100 m2 of 10.000 m2, er is altijd een passende oplossing.
En is het niet mogelijk om op dit moment kostenefficiënt aardgasvrij te worden, dan vertellen we dat ook. We geven dan aan hoe het aardgasverbruik zo veel mogelijk gereduceerd kan worden en wat op termijn de vervolgstappen kunnen zijn. Daarbij houden we rekening met de technische levensduur van de huidige componenten, en sluiten waar mogelijk aan bij het gepland onderhoud.
Het is ook mogelijk om verduurzamingsplannen te integreren in een bestaand meerjaren onderhoudsplan.
Senergy helpt u daar graag mee op weg.

Ook als de bestaande CV-ketel, koelmachine of luchtbehandelingskast de komende jaren aan vervanging toe is, is dit het juiste moment om na te denken over de vraag hoe maak je een gebouw aardgasloos.
Wilt u uw pand aardgasvrij maken en hebt u hier nog vragen over, neem dan contact op.