Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 is er de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat bedrijven die deze verplichting hebben, bij RvO moeten rapporteren over welke energiebesparende maatregelen zij nemen met een terugverdiendtijd van 5 jaar of minder. Senergy kan u hierbij helpen.

Eenvoudig aan de Informatieplicht voldoen

Bedrijven en instellingen zijn volgens de Wet milieubeheer (Wm) verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Boven een jaarverbruik van 25.000 m3 aardgas of 50.000 kWh elektriciteit, moet in kaart gebracht worden welke van deze maatregelen nog niet uitgevoerd zijn en je moet de overheid hierover informeren. Dat is de informatieplicht energiebesparing. Meer informatie vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wij kunnen de Informatieplicht voor je uit handen nemen. Onze adviseurs zijn goed op de hoogte van de Erkende Maatregelen en weten ook wat dit in jouw praktijk betekent. De adviseur bezoekt je bedrijf en doet op locatie een inventarisatie. De gegevens van dat bezoek werken wij uit en dienen we in bij RVO zodat je meteen voldoet aan de Informatieplicht.

Bekijk ook onze andere diensten

Energiescan en Informatieplicht bij Zwembad Inge de Bruijn

Energie- en binnenmilieuadvies Citaverde College

Energie- en binnenmilieu advies. Maatregelen m.b.t. energiebesparing en maatregelen m.b.t. beter binnenklimaat.

Energiescan bij AGU