Voldoen aan wetgeving rondom energie

Voorkom problemen en laat je begeleiden bij de wettelijke verplichtingen.

Duurzame verplichtingen als bedrijf of pandeigenaar

Een brief gehad over een EED audit, verbeteren van het energielabel of de Informatieplicht Energiebesparing? Dat geeft de kans om inzicht te krijgen in energiebesparing voor het bedrijfspand. Senergy ondersteunt bij vragen rondom Energielabels, Energie-audit EED, Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (Informatieplicht) en meer.

Energielabel utiliteitsgebouwen

Vanaf 2023 is het voor gebouwen met een kantoorfunctie verplicht om Energielabel C of beter te hebben. Het is belangrijk om het energielabel op tijd te regelen, vooral als het pand nog niet aan de eisen voldoet. Heeft jouw pand in 2023 geen (juist) energielabel? Dan riskeer je dat het pand dicht moet. Voorkom sluiting van jouw pand en zet stappen naar Energielabel C of beter.

Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 is er de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat bedrijven die deze verplichting hebben, bij RvO moeten rapporteren over welke energiebesparende maatregelen zij nemen met een terugverdiendtijd van 5 jaar of minder. Senergy kan u hierbij helpen.

EED Energie-audit

De EED Energie-audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese richtlijn Energy Efficiency Directive (EED). De energie-audit laat zien waar de energie voor gebruikt wordt, maar maakt ook duidelijk hoe bespaard kan worden en wat dat oplevert.

“Voldoen aan Informatieplicht”

“Senergy heeft ons geholpen om in een kort tijdsbestek aan de Informatieplicht te voldoen. De goed voorbereide en leerzame workshop heeft mij en onze regiomanagers geholpen de vestigingen op de Erkende Maatregelen te controleren. We hebben Senergy leren kennen als een flexibele en praktisch ingestelde organisatie. Ze zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving.”

– Rick van Zanten, Health City

Neem contact op

Voldoe aan wettelijke verplichtingen en ontvang helder advies van experts.

Energielabel kantoor en bedrijfspand verbeteren

Vanaf 2023 is het voor gebouwen met een kantoorfunctie verplicht om Energielabel C of beter te hebben. Het is belangrijk om het energielabel op tijd te regelen, vooral als het pand nog niet aan de eisen voldoet.

In de praktijk blijkt dat met name gebouwen van voor 1975 niet voldoen aan Energielabel C. De energieklasse hangt af van verschillende factoren, zoals: isolatie, soort verlichting, manier van warmte opwekken, ventileren en koelen.

Heeft jouw pand in 2023 geen (juist) energielabel? Dan riskeer je dat het pand dicht moet. Voorkom sluiting van jouw pand en zet stappen naar Energielabel C of beter.

Wij helpen je daar graag bij.

Voldoen aan EED richtlijnen met Energie-audit EED

Soms geldt er voor een onderneming naast de Informatieplicht Energiebesparing een EED-Auditplicht. Ook kunnen bedrijven met een hoog verbruik verplicht worden om een energiebesparingsonderzoek (EBO) uit te voeren. Heb je met een EED energie-audit of EBO te maken? Senergy ondersteunt als adviseur, maakt inzichtelijk welke bespaarkansen er zijn en zorgt voor het indienen van de juiste documenten bij RVO of omgevingsdienst.

Projecten

Energiescan bij AGU

Verduurzaming Zekeringstraat 42-50 te Amsterdam

EED-audit en Informatieplicht voor Basic-Fit

Begeleiding van A tot Z