Energiescan bibliotheek Hengelo

Snelle besparingen en duurzame investeringen

Over dit project

Snelle besparingen en duurzame investeringen

De bibliotheek in het centrum van Hengelo verlaagt al jaren stap-voor-stap het energieverbruik. Toch was de facilitair manager benieuwd of er nog meer te besparen viel en hoe. Hij wilde graag advies van een onafhankelijk expert, en kwam zo bij Senergy terecht.

Met onze energiescan is samen met de klant van het gebouw (bijna 4.000 m2) en de organisatie in kaart gebracht. Uit de energiescan kwam naar voren waar bespaard kan of wat verder onderzocht moet worden. Ook zijn de verbruiksgegevens van de slimme meter geanalyseerd. In een bondig en helder rapport is omschreven welke maatregelen genomen kunnen worden en wat dit kan besparen. Zo bleek uit de analyse van verbruiksgegevens dat installaties op zondagochtend aansprongen, terwijl de bibliotheek op zondag dicht is. Ook kan bespaard op de kosten van verwarming door kleppen en afsluiters in de technische ruimte isoleren.

Joost Rienks

Joost Rienks
Adviseur energie & verlichting
Joost is medeoprichter van Senergy en heeft jarenlange ervaring op het gebied van advisering voor klimaatinstallaties en verlichting.
Korte omschrijving

Overige projecten

Energiescan bij AGU

Verduurzaming Zekeringstraat 42-50 te Amsterdam

Informatieplicht Health City en Saints & Stars

Informatieplicht