Energiescan en Informatieplicht bij Zwembad Inge de Bruijn

Over dit project

Omschrijving project

Senergy heeft voor Zwembad Inge de Bruijn aan de Informatieplicht voldaan en aanvullend een Senergy-Energiescan uitgevoerd. Zwembad Inge de Bruijn is het gemeentelijk zwembad van Barendrecht. Naast drie zwembaden zijn er in het gebouw ook nog een sportschool, horeca en het clubhuis van zwemvereniging ZPB gevestigd. De laatste jaren is flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Het zwembad wordt verwarmd met warmtepompen. Op de zuidzijde van het dak liggen ruim 400 PV-panelen en een dertigtal zonnecollectoren. Naast een bezoek aan de locatie, zijn ook de verbruiksdata uit de Monitoringsdienst van Van Dorp Energie geanalyseerd.

Om de volgende stap in de verduurzaming te zetten heeft Senergy geadviseerd om het gebruik van badwater te verduurzamen. Het gaat dan onder meer om isolatie van de bassins en leidingen met warm badwater. Ook kunnen de badwaterpompen vervangen worden door een zuinigere variant.

 

Opdrachtgever

Zwembad Inge de Bruijn in Barendrecht

Reactie John van den Burg – Directeur

“Tijdens het bezoek door Senergy werden direct bruikbare tips naar voren gebracht. Het energiescanrapport was duidelijk en overzichtelijk met logische adviezen. De nabespreking heb ik als een meerwaarde ervaren. Ik heb het als prettig ervaren om tijdens de nabespreking met Joost van Senergy te sparren over verduurzaming en verlichting. We zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen van de uitvoering.”

Joost Rienks

Joost Rienks
Adviseur energie & verlichting
Joost is medeoprichter van Senergy. Senergy begeleidt vijf landelijke ketens bij de uitvoering van EED-energieaudits. Joost heeft er drie onder zijn hoede; sportscholen, restaurant en verzekeringskantoren.

Overige projecten

Energie- en binnenmilieuadvies Citaverde College

Energie- en binnenmilieu advies. Maatregelen m.b.t. energiebesparing en maatregelen m.b.t. beter binnenklimaat.

Energiescan bij AGU

Verduurzaming Zekeringstraat 42-50 te Amsterdam